'PSV kan Teze, Boscagli en Obispo nog kwijt gaan raken'

'PSV moet vrezen voor exit van drietal ondanks contractaanbiedingen'

10 juli om 10:18

Jordan Teze, Olivier Boscagli en Armando Obispo kunnen deze zomer allemaal nog vertrekken bij PSV, zo stelt het Eindhovens Dagblad. Voor het drietal bestaat genoeg belangstelling, terwijl hun contractsituatie ervoor kan zorgen dat PSV overgaat tot verkoop. Mauro Júnior lijkt in ieder geval wel in het Philips Stadion te blijven.

Teze, Boscagli, Obispo en Mauro beschikken allemaal over een contract tot medio 2025. PSV wil verlengen met het viertal. Mocht dat niet lukken, dan hopen de Eindhovenaren deze zomer nog wat te verdienen aan de verdedigers. De contractonderhandelingen met Mauro zijn nog niet voltooid, maar het ziet er wel goed uit: op dit moment lijkt de Braziliaan bij PSV te blijven.

Voor Teze is er belangstelling vanuit 'alle grote competities'. De back denkt nu nog na over zijn toekomst. Teze kan bij PSV 'vermoedelijk' verlengen tot medio 2028. Boscagli en Obispo hebben ook nog geen knopen doorgehakt over hun bestemming. Hun situatie is vergelijkbaar met die van Teze: voor Boscagli bestaat interesse vanuit 'mediterrane oorden', terwijl Obispo naar Duitsland, Engeland en Spanje kan. De twee kunnen eveneens verlengen bij PSV en denken momenteel nog na over hun toekomst.

Het ED benadrukt dat Peter Bosz zich 'ogenschijnlijk' weinig aantrekt van de onzekerheid rondom de contracten. De trainer van de landskampioen gaat ervan uit dat spelers zich volledig blijven committeren aan zijn filosofie en werkwijze, zolang ze vastliggen bij PSV.