Farioli over Ajax-transfers en strijden tegen vermoeidheid

Ajax staat aan vooravond van transfers: 'Zullen nog spelers vertrekken en komen'

10 juli om 13:28
Laatste update: 10 juli om 13:31

Ajax-trainer Francesco Farioli is erg te spreken over de bereidheid van zijn spelers. De Italiaanse oefenmeester, die een klein boekje open heeft gedaan over de transfertoekomst van de Amsterdammers, hamert erg op het tegengaan van vermoeidheid, iets wat in zijn ogen voor een deel mentaal is. 

Farioli boekte dinsdagavond met Ajax zijn eerste oefenzege. Na een nederlaag tegen PEC werd het Belgische Sint-Truidense met 4-0 verslagen. Farioli is tevreden over zijn ploeg, die strijdt tegen de vermoeidheid. "Ik denk dat ze er goed mee om gaan. Vermoeidheid is natuurlijk fysiek, maar een groot deel ervan is mentaal", vertelt hij aan Voetbal International.

"Uiteindelijk gaat het erom hoe je de vermoeidheid benadert", vervolgt de opvolger van John van 't Schip, die zijn theorie uitlegt. "Als je je hoofd laat hangen en een stap terugzet, dan is het over. Dan verslaat de vermoeidheid je. Maar wat wij willen, is de vermoeidheid verslaan, om de pijn te verslaan. Het maakt me gelukkig om te zien dat de jongens door blijven gaan als het lastig wordt, dat ze elkaar pushen om nog één extra stap te zetten."

Aanstaande maandag, als Ajax aan het trainingskamp in Wageningen begint, krijgt Farioli weer de beschikking over een aantal EK-afvallers. Josip Sutalo, Borna Sosa en Ahmetcan Kaplan zullen dan aansluiten. "We zijn bezig om een solide basis te bouwen met een groep, of in elk geval een kerngroep. Want jullie weten beter dan ik dat er tijdens de transferwindow veel dingen van het ene op het andere moment kunnen veranderen. Er zullen nog een paar spelers vertrekken en er zullen nog een paar spelers komen. Wij moeten nu een situatie creëren, zodat hun aanpassing zo smooth mogelijk kan verlopen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!