Zenden vergelijkt Yamal met Pelé

Zenden smult van EK-ster: 'Laatste keer dat iemand zó bepalend was, was Pelé'

10 juli om 17:16
Laatste update: 10 juli om 17:16

Boudewijn Zenden heeft dinsdagavond met stijgende verbazing naar Lamine Yamal gekeken. Het supertalent van Spanje gidste zijn land eigenhandig naar de EK-finale. Zenden maakt in gesprek met ESPN de vergelijking met niemand minder dan Pelé. 

"Wat hij gister liet zien was weer heel bijzonder", begint Zenden, daags na de 2-1 zege van Spanje in München, over de nog altijd maar zestienjarige vleugelaanvaller. "Ontzettend knap, op die leeftijd. Er zit nog veel rek in, want fysiek is hij nog niet helemaal op zijn top. Wacht maar tot hij 22 is."

"Het is ook een teken dat fysieke kracht niet alles is in het voetbal", vervolgt de oud-speler van Oranje, PSV en FC Barcelona. "Hij speelt alle ballen op het juiste moment in en creëert de hele wedstrijd door ruimte voor zichzelf en zijn ploeggenoten. Die schitterende goal is daar een perfect voorbeeld van."

Dat de aanvaller van Barcelona in staat is om nu al op zo'n podium te schitteren, vindt Zenden heel bijzonder. Het doet hem denken aan een van de beste voetballers aller tijden. "Het laat zien dat hij zonder spanning speelt. Vaak zie je bij die jonge jongens dat ze na 60 minuten op zijn, maar hij maakt gewoon de 90 vol. De laatste keer dat iemand zó bepalend was op zo'n jonge leeftijd, was Pelé. Het was een genot om naar te kijken."

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: