Jans: Makkelijke wedstrijden bestaan niet

Jans: "Makkelijke wedstrijden bestaan niet"

Gepubliceerd: vrijdag 19 september 2008 om 17:10vr 19-09-2008 om 17:10

"Ik begin aan mijn zevende seizoen als trainer van FC Groningen en wist ook al langer dat makkelijke wedstrijden niet bestaan", zo spreekt de coach uit ervaring. "Toch is het zeker zo dat Heracles in de praktijk meer weerstand kan bieden dan Vitesse en Utrecht. Bij die clubs ontbraken er nog veel spelers en Heracles is wat dat betreft een stukje verder. Daar is eigenlijk wel duidelijk wie er wel en niet spelen."

Bovendien overloopt Heracles volgens Jans van vertrouwen. "Ze hebben gedomineerd tegen Feyenoord, maar die speelden na de rode kaart van De Guzman natuurlijk met een man minder. En Heerenveen heeft wel heel veel kansen laten liggen. Net als FC Groningen veel vertrouwen heeft gewonnen door te starten met twee overwinningen, heeft Heracles ook veel vertrouwen door die vier punten."

Jans moet zijn elftal in ieder geval op één plek wijzigen. Linksback Fredrik Stenman is er door een enkelblessure niet bij in Almelo. Voor deze positie staan Shkodran Metaj, Tom Hiariej en Matias Cahais op de nominatie om de Zweed te vervangen.

Ondrej Svejdik (schouder), Martijn Meerdink (voet) en Jeroen Veldmate (knie) zijn er door diverse kwetsuren ook nog niet bij in Tukkerland.

FC Groningen won de eerste twee duels vrij gemakkelijk van Vitesse (0-4) en FC Utrecht (2-0). Met zes punten uit twee duels is de Trots van het Noorden gedeeld koploper.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: FC Groningen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws