Inter loopt uit op falende concurrentie

29-01-2009 00:19

Catania - Internazionale 0-2
Mourinho zag zijn mannen een uiterst knappe prestatie leveren op bezoek bij Catania. De koploper kwam al na twee minuten op voorsprong via Dejan Stankovic, die scoorde op aangeven van Julio Ricardo Cruz. Op dat moment was een doelpunt van Catania-speler Michele Paolucci al afgekeurd, wat voor een spectaculaire opening van het duel zorgde.

In de eerste helft werd ook een tweede doelpunt van Catania afgekeurd, terwijl Zlatan Ibrahimovic voor Inter nog de lat raakte. Na ruim een halfuur kreeg Inter een flinke klap te verduren nadat Sulley Muntari met rood werd weggestuurd na een snoeiharde tackle. Toch was het uiteindelijk Inter dat als enige nog tot scoren kwam. Ibrahimovic liet zijn klasse nog maar eens zien door met een knappe lob de wedstrijd te beslissen.

Udinese - Juventus 2-1
Subtopper Udinese zette de zegereeks van Juventus onverwacht stop. De bezoekers waren de laatste weken goed in vorm en kwamen steeds dichter bij koploper Inter, maar Udinese weigerde mee te werken aan de succesreeks. Fabio Quagliarella zorgde na twintig minuten voor 1-0 door zich na een pass van Antonio Di Natale knap vrij te maken en binnen te schieten. Een kwartier voor tijd werd het volledig terecht zelfs 2-0, nadat Di Natale met een even prachtig als snoeihard schot doel trof. Invaller Vincenzo Iaquinta deed vanaf de penaltystip nog wel wat terug, maar dat mocht niet meer baten voor Juventus.

AC Milan - Genoa 1-1
De Milanese grootmacht leek de gehele wedstrijd op weg te zijn naar een zakelijke overwinning, maar vlak voor tijd ging het alsnog fout. Diego Milito verschalkte Christian Abbiati en zorgde daarmee voor de gelijkmaker. Voor rust had Milan nog de leiding gepakt na een fraaie rake vrije trap van David Beckham, die Ronaldinho opnieuw op de bank hield. Andrea Pirlo raakte bovendien twee keer de deklat uit een vrije trap.

AS Roma - Palermo 2-1
Roma heeft zich na een slechte start van het seizoen weer helemaal weten te herpakken. De Romeinen stijgen gestaag op de ranglijst en waren woensdag ook te sterk voor Palermo. Francesco Totti en en Matteo Brighi scoorden voor Roma, terwijl Edison Cavani tussendoor nog gelijk had gemaakt.