Schotse bondscoach wil verbannen duo terug

Schotse bondscoach wil verbannen duo terug

26-01-2010 14:02

Voormalig aanvoerder Ferguson en doelman McGregor (foto) werden vorig jaar verbannen uit de nationale ploeg na een avond flink doorhalen. Schotland speelde in die periode een cruciaal WK-kwalificatieduel met IJsland. Spits Boyd bedankte toen George Burley nog bondscoach was. Hij passeerde de Schots topscorer allertijden meerdere keren.

Levein heeft nu toegegeven dat McGregor en Boyd in zijn plannen voorkomen na enkele goede gesprekken met het Rangers-duo. De keuzeheer hoopt dat hij dat met Birmingham City-middenvelder Ferguson ook kan doen. Schotland speelt over vijf weken vriendschappelijk tegen Tsjechië.

"Ik zou Barry erg graag weer als international zien, omdat ik denk dat hij één van onze beste spelers is", licht Levein toe op de FIFA-website. Ondertussen wil de bondscoach de vijver waaruit hij kan vissen uitbreiden. Daarbij horen ook spelers met een Schotse bloedlijn en zij die in aanmerking komen door de nieuwe 'vijf jaar in Schotland'-regel.

"Wat we proberen te doen is iedereen die voor Schotland zou kunnen spelen in kaart brengen", legt Levein uit. "In het verleden hebben we ook fantastische spelers gehad die in Engeland geboren zijn, maar door Schotse (groot)ouders toch in beeld kwamen. De regels zijn er. Ik wil me gewoon kwalificeren voor het EK in 2012."