Ajax-fans: Club gebruikt ons als melkkoe

Ajax-fans: "Club gebruikt ons als melkkoe"

31-08-2010 14:01

De Amsterdammers maakten maandag de details rondom de kaartverkoop bekend. Fans betalen - als zij een passepartout voor de drie thuiswedstrijden aanschaffen - gemiddeld dertig tot 75 euro per wedstrijd. Bij aanschaf van losse kaarten kan dit oplopen tot ruim honderd euro per ticket.

"Op deze manier is het toch niet leuk meer?", zegt voorzitter Daniel Dekker namens de Supportersvereniging. "Wij hebben de commercieel directeur vrijdag na telefonisch contact een email gestuurd waarin wij onze zorg voor een te hoge prijsstelling uitspraken. Wij hadden verwacht dat Ajax zijn eigen supporters, die zich ook tegen Kiev weer geweldig achter de club schaarden, voor de groepsfase tegemoet zou komen."

In die email verzochten de supporters Henri van der Aat de prijzen voor de duels met AC Milan, AJ Auxerre en Real Madrid betaalbaar te houden. "Na onze email hebben we niets meer van de directie vernomen. We krijgen een beetje het gevoel dat de Ajax-directie er vanuit gaat dat het na de groepsfase is afgelopen en er zoveel mogelijk geld binnengehaald moet worden, ten koste van de trouwe supporter. Zij worden op basis van hun emotionele betrokkenheid weer als melkkoe gebruikt", aldus Patrick van der Meer namens de AFCA Supportersclub.

Het fanatieke Vak 410 roept supporters op om nog geen kaarten te kopen. "De Hel van Amsterdam. Nu snappen we hem. We zijn erin getuind. We hebben zelf onze kuil gegraven. Is dit dan de beloning voor onze support? Wij zijn er altijd en overal. Of waren. Hoe kan een gemiddelde student op ons vak dit absurde bedrag bij elkaar sprokkelen? Wij komen niet voor een AC Milan. Wij komen niet voor een Real Madrid. Wij komen niet voor een MVV. Wij komen voor Ajax. Dat de prijzen aan de hoge kant zouden zijn was, helaas, voor velen geen verrassing. Toch zijn de zojuist gepubliceerde bedragen buiten alle proporties. Wij rekenen erop dat de beleidsmakers binnen Ajax met een gezond verstand de prijzen heel snel herzien."