Tien strijdende Heraclieden gelijk tegen Twente

Tien strijdende Heraclieden gelijk tegen Twente

19-09-2010 20:29

De derby kwam al moeizaam op gang. FC Twente speelde één van zijn mindere wedstrijden van dit seizoen. Heracles koos er aanvankelijk voor af te wachten. De formatie van coach Peter Bosz hoopte op een meevaller in de counter.

In elk geval hield Heracles de kampioen in toom. Kansen deden zich nauwelijks voor aan de kant van FC Twente, een paar pogingen van Luuk de Jong daargelaten. Halverwege de eerste helft trok de thuisclub het initiatief meer naar zich toe. Dat leidde tot een aardige kopkans voor Everton, in het Twentse doel gestopt door Nikolai Michailov.

In de slotfase van het eerste deel kreeg Heracles alsnog een forse tegenslag te verwerken. In vier minuten tijd liep Mark-Jan Fledderus tot twee keer toe tegen een gele kaart aan, na overtredingen op Wout Brama en Bryan Ruiz. Van de 44e minuut moest Heracles het daarom doen met een man minder.

Bij FC Twente mocht Bernard Parker weer eens meedoen. De Zuid-Afrikaans international speelde op de plek van Nacer Chadli, die niet fit was. Aangezien diens logische vervanger Emir Bajrami evenmin beschikbaar was kreeg Parker een kans. FC Twente had daarmee al zijn beschikbare aanvallers in het veld staan. Op de bank zaten alleen nog defensief ingestelde spelers.

Met een speler meer op het veld wist FC Twente na rust weinig creatieve oplossingen te bedenken. Een vrije trap van Theo Janssen ging net naast, Remco Pasveer redde goed in het Almelose doel bij een volley van Peter Wisgerhof en een puntertje van Parker miste kracht. Verder liet het elftal van trainer Preud'homme weinig zien, een schot van Janssen op de paal kort voor tijd daargelaten.