Koeman: Hongarije staat er goed voor

Koeman: "Hongarije staat er goed voor"

Gepubliceerd: maandag 21 maart 2011 om 15:13ma 21-03-2011 om 15:13

"Ze staan er nu best goed voor, maar vergeet niet dat ze als enige in de poule nog tegen Nederland moeten spelen", zegt Koeman tegenover OnsOranje. "Zweden staat er net achter en ik schat dat land toch hoger in."

Hoewel Koeman dus niet rekent op kwalificatie voor het EK, ziet de trainer wel mogelijkheden in Hongarije. "Ik heb kunnen ervaren dat het een voetbalgek land is. Bij wedstrijden waarin de tegenstander aansprekend is of als er kans is op succes, dan zitten de stadions helemaal vol. Ik verwacht dat er tegen Nederland 40.000 mensen op de tribune zitten. Toen wij voor het WK belangrijke kwalificatiewedstrijden speelden, zaten de stadions ook afgeladen vol. Dan zie je dat het voetbal leeft."

Om als voetballand echt te groeien heeft Hongarije echter een probleem. "Er is weinig geld. De accommodaties van de clubs zijn vaak niet toereikend. Dat werkt door naar het nationale elftal. Er is daar maar een club die geld heeft, dat is Videoton. Die timmeren nu een beetje aan de weg, maar ook zij kunnen Europees gezien weinig uitrichten", aldus Koeman.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws