Wolfsburg boekt ruime zege op Werder Bremen
Bezoekers verlost van grote degradatiezorgen: 0-3

20-04-2013 20:34

Wolfsburg was niet sterker, maar wel veel effectiever dan Werder Bremen. Na dertien minuten opende Maximilian Arnold de score door met rechts de bal vanaf 25 meter in de linkerhoek te schieten. Daarmee leverde het eerste schot van de bezoekers direct een doelpunt op. Een kwartier later werd het 0-2 via Ivica Olic. Na een scherpe counter omspeelde de spits doelman Sebastian Mielitz, om de bal vervolgens in het lege doel te schuiven.

Halverwege de tweede helft bepaalde Diego de eindstand op 0-3. Vierinha werd in het strafschopgebied neergelegd door de ingevallen Özkan Y?ld?r?m. De Braziliaan maakte tegen zijn oud-werkgever vanaf elf meter geen fout.

Werder Bremen, dat veertiende staat in de Duitse competitie, wacht nu al negen wedstrijden in de Bundesliga op een overwinning. Eljero Elia begon op de bank bij de thuisploeg, maar kwam niet in actie. Wolfsburg is dankzij de overwinning verlost van grote degradatiezorgen. Die ploeg won voor het eerst na een serie van vijf duels zonder zege en staat twaalfde.