PSG ontsnapt aan nederlaag bij Saint Etienne
Franse koploper in blessuretijd naast subtopper

27-10-2013 23:12
1

PSG, met Gregory van der Wiel in de basis, was lange tijd de mindere ploeg. Saint Etienne kwam na achttien minuten verdiend op voorsprong via Benjamin Corgnet. De ploeg uit Parijs kwam later in de eerste helft goed weg bij een inzet van Fabien Lemoine, die op de lat schoot.

Zes minuten na rust kwam Saint Etienne op 2-0. Romain Hamouma rondde af, nadat Marquinhos de bal tegen ploeggenoot Thiago Motta had geschoten. De wedstrijd kantelde door een rode kaart van Lemoine. Hij liep bij een botsing een hoofdwond op, maar zag de scheidsrechter vervolgens een tweede gele kaart uitdelen.

PSG overtuigde ook in de overtalsituatie niet, maar pakte toch nog een punt. Edinson Cavani maakte de aansluitingstreffer na voorbereidend werk van Maxwell. Blaise Matuidi tekende met een als pass bedoelde bal voor de gelijkmaker. De ploeg uit Parijs gaat nu weer aan kop in Frankrijk. AS Monaco heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.