Goalie Cech verbreekt clubrecord Chelsea
Tsjech houdt voor 209e keer zijn doel schoon

Goalie Cech verbreekt clubrecord Chelsea

11-01-2014 17:31

De doelman verbrak daarmee het record van Peter Bonetti, die tussen 1959 en 1979 onder de lat stond bij de Engelse club. Cech zet het record al in zijn tiende jaar bij Chelsea op zijn naam. Cech wilde zich na afloop vooral richten op de prestaties van de ploeg. "Het belangrijkste is dat we wedstrijden en prijzen blijven winnen. We willen kampioen worden", gaf hij aan tegenover BT Sport.

"Hopelijk helpt het feit dat ik de nul houd bij het bereiken van onze doelen", vervolgde hij. "Het is vooral fijn dat we een heel belangrijk duel hebben gewonnen. We staan nu voor het eerst sinds lange tijd bovenaan, hopelijk blijven we daar zolang mogelijk."

Cech maakte in 2004 tegen Manchester United zijn debuut bij Chelsea met een zogeheten clean sheet (1-0). Zijn optreden tegen Hull was zijn 459e wedstrijd namens The Blues, met wie hij in 2013 de Champions League veroverde en driemaal landskampioen werd. Cech heeft met 150 clean sheets in de Premier League ook nog het record van David James (169) in het vizier.