Guardiola: Van Marwijk is een zeer goede trainer
Bayern-coach lovend over collega in aanloop naar bekerduel

Guardiola: "Van Marwijk is een zeer goede trainer"

11-02-2014 14:48

Josep Guardiola denkt dat Bayern München ondanks de slechte vorm van Hamburger SV woensdag een lastige avond tegemoet gaat in Hamburg. De coach heeft veel respect voor zijn Nederlandse collega Bert van Marwijk.

De druk op Van Marwijk is door de slechte resultaten groot geworden. Felix Magath wordt door Duitse media al in verband gebracht met de trainersstoel van HSV. "Bert van Marwijk is een zeer goede trainer met veel ervaring. Hij stond met Nederland in de WK-finale van 2010", zegt Guardiola tegen Kicker.

"Wij kunnen woensdag geen prijs winnen, maar er wel een verspelen", vervolgt Pep. "De situatie in Hamburg maakt ze juist gevaarlijk. Het vertrouwen is afgenomen na de recente nederlagen, maar de kwaliteit is er", ziet Guardiola. Bastian Schweinsteiger keert tegen HSV mogelijk terug, al zal hij nog geen hele wedstrijd spelen. "Hij is twee maanden geblesseerd geweest en heeft tijd nodig om weer in topconditie te komen."

Bayern München is dit seizoen nog ongeslagen. Guardiola is trots op die prestatie, maar weet ook: "Vroeg of laat zullen we een keer verliezen. Don't worry." Het duel in Hamburg begint woensdagavond om 20.45 uur.