Pellegrini: Ik geef geen antwoord meer op Mourinho-vragen
City-trainer wil zich niet laten verleiden tot 'woordenoorlog'

Pellegrini: "Ik geef geen antwoord meer op Mourinho-vragen"

11-02-2014 17:35

Manchester City-trainer Manuel Pellegrini heeft weinig zin om mee te gaan met de psychologische spelletjes van Chelsea-coach José Mourinho. De Portugees zat de afgelopen weken op zijn praatstoel, vaak was Manchester City het onderwerp.

Mourinho stelde onder meer dat - de huidige koploper in Engeland - Chelsea 'geen enkele kans heeft om de Premier League te winnen', ondanks de 0-1 zege van zijn ploeg op bezoek bij Manchester City. In de ogen van Mourinho is City de grote favoriet. Daarnaast vroeg de trainer zich hardop af wat de gevolgen van Financial Fair Play zouden zijn voor City en trok hij de basis wiskundekennis van Pellegrini in twijfel. Pellegrini wilde woensdag niet op de opmerkingen van Mourinho reageren.

"Ik heb slechts één keer geantwoord want als je altijd maar stil blijft gaan mensen denken dat je het met dat soort zaken eens bent. Mourinho had het over scheidsrechters en Financial Fair Play, ik denk niet dat dat de manier is om met die dingen om te gaan. Ik ga niet elke week praten over zaken die voor mij niet belangrijk zijn. Dit zijn geen 'mind games', omdat ik niet denk dat managers daardoor geraakt kunnen worden. Ik geef geen antwoord meer op Mourinho", aldus de Chileen.