'Mourinho acht tijd rijp voor 'de wissel' en schuift Cech aan de kant'
Voormalig Atlético-perschef beschikt over informatie over toekomst Courtois

'Mourinho acht tijd rijp voor 'de wissel' en schuift Cech aan de kant'

07-04-2014 10:55

Wie volgend seizoen onder de Chelsea-lat staat, blijft een heet discussiepunt in Engelse, Spaanse en Belgische media. Volgens Antonio Sanz, journalist van El Confidencial, lijkt het er sterk op dat de aan Atlético Madrid verhuurde Thibaut Courtois de huidige nummer één Petr Cech verdringt.

Volgens Sanz, die in het verleden perschef bij Atlético was, is manager José Mourinho niet content met de prestaties van Cech, met name in de grote wedstrijden. "Hij heeft klaar en duidelijk aan de clubleiding laten weten dat de tijd rijp is voor de wissel, dat het tijd is dat de beste keeper onder de lat komt te staan. Hij garandeerde Courtois een basisplaats", schrijft de verslaggever in zijn blog.

De Tsjechische goalie Cech liet vorige week al optekenen dat hij niet bang is voor zijn Belgische collega. "Als Courtois terugkeert en hij is beter dan ik, dan verdient hij dat. Alle credits voor Thibaut. Maar wie weet? Ik ben niet bang. Ik ben geen idioot die denkt hier nog vijf jaar te spelen", zei hij tegen de Daily Mail.  "Als Courtois hier op de eerste dag van de voorbereiding neerstrijkt, dan is dat zo. Is hij hier niet, dan is dat ook zo. Voor mij zal er niets veranderen."

De 31-jarige Cech is al sinds 2004, toen Chelsea hem weghaalde bij Stade Rennes, de eerste doelman van de Londenaren. Chelsea kocht in 2011 de jonge Courtois als opvolger in de toekomst en verhuurt hem sindsdien aan Atlético Madrid. In de Primera División groeide de nu 21-jarige Belg uit tot één van de betere doelmannen van dit moment.