Rood voor Amrabat: Mijn medespelers hebben er hard om gelachen
"Mijn Spaans is nog niet zo goed dat ik 'scheids, let je een beetje op' kon zeggen"

Rood voor Amrabat: "Mijn medespelers hebben er hard om gelachen"

23-04-2014 09:52

Nordin Amrabat dreigt na zijn rode kaart tegen Villarreal de slotfase van het seizoen te moeten missen. De aanvaller van Málaga ontving de prent vanwege een gebaar naar de scheidsrechter en daar kan hij twee wedstrijden schorsing voor krijgen.

Amrabat maakte met zijn vingers een brilgebaar toen de scheidsrechter besloot om een schop aan de Nederlander niet te bestraffen. "Het kwam voort uit een beetje frustratie, omdat ik al een paar schoppen had gehad", zegt hij in De Telegraaf. "Mijn Spaans is nog niet zo goed dat ik 'scheids, let je een beetje op' kon zeggen en dus gebruikte ik gebarentaal. Ik had nooit verwacht rood te krijgen."

De 27-jarige voetballer heeft spijt van zijn actie, maar ploeggenoten konden het wel waarderen. "Mijn medespelers hebben er hard om gelachen", aldus Amrabat, die ondanks zijn rode kaart met een staande ovatie van het veld ging. Málaga stelde zo goed als zeker handhaving veilig en met een assist droeg ook de voormalig PSV'er zijn steentje bij.

Amrabat, die wordt gehuurd van Galatasaray, is sowieso goed te spreken over zijn periode in Spanje. "De club is zeer tevreden. In de dertien duels die ik heb gespeeld, werden evenveel punten gehaald als in de 21 wedstrijden zonder mij." Over zijn toekomst is intussen nog weinig duidelijk. "Málaga heeft geen optie tot koop, maar is inmiddels wel twee keer in Istanbul geweest om met Galatasaray te praten. Zelf moet ik nog in gesprek en in principe keer ik terug."