McClaren mag hopen op Premier League, Birmingham ontsnapt aan degradatie

McClaren mag hopen op Premier League, Birmingham ontsnapt aan degradatie

03-05-2014 16:47
0

Steve McClaren mag met zijn club Derby County hopen op promotie naar de Premier League. De club eindigde in het Championship op de derde plaats en mag daarom meespelen in de play-offs.

Op het tweede niveau in Engeland strijden de nummers drie tot en met zes in de play-offs om een plek in de Premier League. Naast Derby County zullen ook de nummers vier en vijf, Queens Park Rangers en Wigan Athletic, deelnemen aan de play-offs. Brighton and Hove Albion eindigde als zesde en mag zich wel heel gelukkig prijzen met die eindnotering.

Concurrent Reading verspeelde op bezoek bij Burnley dure punten (2-2) en zelf won Brighton in de blessuretijd bij Nottingham Forest. Leicester City en Burnley zijn de twee ploegen die vanuit het Championship rechtstreeks promoveren naar het hoogste Engelse niveau. Leicester kroonde zich eerder al tot kampioen en Burnley was voorafgaand aan de laatste speelronde al zeker van de tweede plaats.

Birmingham City, dat in 2011 nog de League Cup won, ontsnapte op de laatste speeldag aan degradatie door met 2-2 gelijk te spelen bij Bolton Wanderers. Voor Doncaster Rovers daarentegen viel het doek. Barnsley en Yeovil Town waren al gedegradeerd uit het Championship.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s