'Gestraft' PSG laat oud-PSV'er gaan en wil niet één, maar twee Chelsea-sterren
Franse club lapt UEFA-straf aan zijn laars en wil 120 miljoen euro in spelers investeren

'Gestraft' PSG laat oud-PSV'er gaan en wil niet één, maar twee Chelsea-sterren

23-05-2014 12:10
6

Paris Saint-Germain lijkt een lange neus te trekken richting de UEFA. De Europese voetbalbond legde de Franse club een boete van zestig miljoen euro en een transferbeperking op nadat PSG niet voldeed aan de regels van het 'Financial Fair Play', maar dat maakt weinig indruk op de Qatarese eigenaren.

Paris Saint-Germain zou van David Luiz de duurste verdediger aller tijden willen maken door hem voor 62 miljoen euro over te nemen van Chelsea. Daar lijkt het niet bij te blijven, trainer Laurent Blanc toont zich vrijdag namelijk bijzonder gecharmeerd van een andere Chelsea-ster. De Franse coach hoopt dat zijn club ver wil gaan om Eden Hazard naar Parijs te halen. De kosten? Zestig miljoen euro.

PSG zou enkele maanden geleden voor het eerst contact hebben opgenomen met de familie en het management van de Belg, die te boek staat als fan van de Franse kampioen. De oud-speler van Lille zou openstaan voor een terugkeer naar Frankrijk. "Maar de zaak is zeer ingewikkeld", zegt Blanc in een reactie, wetende dat Hazard een langdurig contract bij Chelsea heeft.

Chelsea is niet van plan om Hazard te laten vertrekken, PSG net zo min om op te geven. "We kunnen praten over alles; systemen, individuele spelers of collectieve kwaliteiten. Maar een speler die op elk moment in een wedstrijd drie, vier tegenstanders kan uitschakelen is iets anders. Eden Hazard is zo'n speler. Je weet niet wat je van hem kunt verwachten. Ik houd van dit soort spelers." De Financial Fair Play-straf zit PSG wel 'een beetje dwars', geeft Blanc toe.

Ondertussen heeft de club besloten de Braziliaanse verdediger Alex te laten vertrekken. De oud-verdediger van PSV is in Parijs in het bezit van een aflopend contract. Ook Jeremy Menez zal de Franse hoofdstad achter zich laten. "Misschien doen zich meer bewegingen voor. We zullen proberen een oplossing te vinden voor de spelers in kwestie en te anticiperen op de transfermarkt."