Scoutingsrapport WK: selectie België flink meer waard dan Oranje
Eden Hazard is duurste Rode Duivel

Scoutingsrapport WK: selectie België flink meer waard dan Oranje

12-06-2014 13:00

Het WK staat voor de deur, maar wat kunnen we van welk land verwachten? Om je alvast een idee te geven stellen we alle WK-deelnemers stuk voor stuk aan je voor. Wie is de ster? Hoe ver gaan ze komen? In deze aflevering België.

De aanloop
Met een van kwaliteit uitpullende selectie moest het nu toch maar weer eens gaan gebeuren. En na een afwezigheid van twaalf jaar gebeurde het ook! Kroatië, Servië, Schotland, Wales en Macedonië werden overklast, onder meer doordat de Rode Duivels hun hoofd koel hielden in Servië (0-3) en Kroatië (1-2). Dat mag een knappe prestatie worden genoemd.



De duurste speler
Bijna alle internationals van België staan onder contract bij Europese topclubs. Vreemd is het dan ook niet dat de Belgische selectie qua waarde Nederland behoorlijk aftroeft. Met 348 miljoen euro zijn de Rode Duivels anderhalf keer zoveel waard als Oranje. De duurste speler is natuurlijk Chelsea-aanvaller Eden Hazard, die op het WK het verschil moet gaan maken.



Talent om in de gaten te houden
Thibaut Courtois (22), Kevin De Bruyne (22), Hazard (23) en Romelu Lukaku (21); het is een greep uit de groep talenten in de Belgische formatie. Wij zijn echter het meest benieuwd naar Adnan Januzaj. De pas negentienjarige vleugelaanvaller van Manchester United koos pas onlangs voor de Rode Duivels en direct werd hij door bondscoach Marc Wilmots opgenomen in de WK-selectie. Een basisplaats heeft hij waarschijnlijk niet, maar ook tijdens invalbeurten zal Januzaj ongetwijfeld zijn klasse laten zien.

Tip voor de WK-pool
België ontbrak twaalf jaar lang op een wereldkampioenschap, maar nu de ploeg zich heeft geplaatst wordt er direct veel van ze verwacht. In een relatief eenvoudige poule met Rusland, Zuid-Korea en Algerije zullen de Rode Duivels alvast iets van de verwachtingen waar maken. De achtste finale tegen mogelijk Portugal wordt naar wij verwachten ook gewonnen, maar daarna lijkt een wedstrijd tegen één van de favorieten in de maak. Onze voorspelling: Argentinië zal België in de kwartfinale naar huis sturen.


België stond in 1986 in de halve finales van het WK. Uitgerekend Argentinië, nu ook één van de mogelijke tegenstanders in de kwartfinales, versperde de Rode Duivels de weg naar de finale.