Golf aan klachten doet Oranjecamping twijfelen aan Rio de Janeiro
Fans hebben te weinig douches en toiletten

Golf aan klachten doet Oranjecamping twijfelen aan Rio de Janeiro

19-06-2014 20:57

Het is onzeker of de Nederlandse voetbalsupporters na de groepsfase hun tentje kunnen opslaan in Rio de Janeiro. Belgische fans die momenteel logeren op een campingterrein in de Braziliaanse stad hebben tal van klachten. "Er zijn dingen niet goed gegaan en dat proberen we nu zo goed mogelijk op te lossen", zo liet een woordvoerder van de Nederlandse Oranjecamping donderdag weten.

De organisatie van de Oranjecamping, die in São Paulo is opgezet, heeft voor het eerst samen met de Belgische voetbalbond een terrein voor de fans van de 'Rode Duivels' ingericht. Het regent echter klachten, onder meer over het gebrek aan douches en toiletten. Het is de bedoeling dat de Belgische camping in Rio na de groepsfase wordt omgetoverd in een internationale camping, waar ook de Nederlandse fans terechtkunnen. Vanwege de problemen is dat echter op losse schroeven komen te staan.

Het Nederlands elftal heeft zich al geplaatst voor de achtste finale van het WK. Oranje speelt dan in Belo Horizonte, dat op een uur vliegen van Rio ligt, of het noordelijk gelegen Fortaleza.