Feyenoord heeft spits met homofoob verleden: Kwam voort uit racistische teksten

Feyenoord heeft spits met homofoob verleden: "Kwam voort uit racistische teksten"

Gepubliceerd: woensdag 3 september 2014 om 07:53wo 03-09-2014 om 07:53

Feyenoord heeft met Colin Kazim-Richards een aanvaller in huis gehaald met een smetje. De zomeraanwinst kan niet de meest geweldige statistieken overleggen en is in het verleden ook nog eens schuldig bevonden aan homofoob gedrag.

Martin van Geel was van dat laatste op de hoogte. "We hebben dat met hem besproken en hij vertelde welke reden hij daarvoor had", zegt de technisch directeur in Metro. "Het kwam voort uit racistische teksten aan zijn adres. Dat wil niet zeggen dat je moet reageren zoals Kazim heeft gedaan, maar het was voor ons geen reden om niet met hem in zee te gaan."

"Met zijn kwaliteiten, in ons systeem en op het niveau van de Eredivisie hebben we in ieder geval veel vertrouwen in hem", vervolgt Van Geel, voor wie de statistieken van de spits (twintig goals sinds 2006) geen reden tot zorg zijn. "Kazim heeft in het verleden weinig gescoord. Maar we hebben de inschatting gemaakt dat hij dat bij ons eventueel wel zou kunnen gaan doen. Wie weet is hij na Guidetti en Pellè het derde schot in de roos. Hij wordt net zo sceptisch benaderd, dus die overeenkomst heeft hij in ieder geval al. Hopelijk 'explodeert' hij hier net zoals Pellè."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws