Heracles vindt kandidaat voor trainersvacature: Zeer binnenkort duidelijkheid
"Maar er staan meerdere namen op ons lijstje"

Heracles vindt kandidaat voor trainersvacature: "Zeer binnenkort duidelijkheid"

24-09-2014 16:46

Heracles Almelo hoopt de technische staf op zeer korte termijn weer compleet te hebben. Alfred Nijhuis is in beeld om bij de eredivisionist de assistent van John Stegeman te worden. Dat meldt Voetbal International.

Heracles is op zoek naar een extra trainer, omdat Stegeman is gepromoveerd van assistent tot hoofdcoach. De pas 38-jarige oefenmeester nam de plek in van Jan de Jonge, die na de teleurstellende seizoenstart op straat werd gezet.

De hekkensluiter van de Eredivisie wilde in eerste instantie John van den Brom aanstellen, maar zijn komst bleek niet haalbaar. Vervolgens werd Stegeman doorgeschoven, waarna de club op zoek ging naar een ervaren assistent naast de nieuwe hoofdtrainer. 

Voor die functie is Nijhuis dus in beeld. De 48-jarige kwam als speler uit voor onder meer Sportclub Enschede, MSV Duisburg en Borussia Dortmund. Vervolgens werkte hij als trainer op de lagere niveaus in Duitsland, bovendien was hij actief als Duitsland-scout voor Ajax.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma bevestigt dat Nijhuis in beeld is. "Maar er staan meerdere namen op ons lijstje", zegt Hoogma, die 'zeer binnenkort duidelijkheid verwacht'.