Rutten zoekt naar ideale spits bij Feyenoord: Ik was niet tevreden
Te Vrede: "Of dit een moment is om terug te keren in de basisploeg, weet ik niet"

Rutten zoekt naar ideale spits bij Feyenoord: "Ik was niet tevreden"

10-11-2014 08:13
6

Feyenoord-trainer Fred Rutten heeft zijn achterhoede staan. De verdediging geeft weinig kansen weg. En als dat al een keer mocht gebeuren, staat Kenneth Vermeer vaak uitstekend te keepen. De oefenmeester is echter nog wel aan het sleutelen in de voorhoede, Rutten zoekt nog naar zijn ideale spits.

Tijdens het 0-0 gelijkspel tegen Vitesse speelde Colin Kazim-Richards de eerste helft in de punt van de aanval. Na 45 minuten spelen mocht hij in de rust achterblijven in de kleedkamer, Mitchell te Vrede kreeg de kans. Echte doelpogingen bleven uit.

Te Vrede blijft, ondanks zijn huidige rol als invaller, positief. "Of dit een moment is om terug te keren in de basisploeg, weet ik niet. Ik doe er op het trainingsveld alles aan. De afgelopen weken moest ik het doen met korte invalbeurten, dan is het lastig om je echt te laten zien. Nu mocht ik een helft aan de bak, het is jammer dat ik niet heb kunnen scoren", zegt de aanvaller in het Algemeen Dagblad.

Ondanks het feit dat Te Vrede al voor langere tijd geen basisplaats heeft bij de Rotterdammers, is hij nog wel altijd clubtopscorer met vijf treffers. Rutten was na afloop van het duel duidelijk met zijn verklaring voor de wissel. "Met een andere spits hoopte ik het verschil wel te kunnen maken. Maar Mitchell kreeg weinig bespeelbare ballen. Ik was niet tevreden over Kazim-Richards, zijn spel werd naar mate de eerste helft vorderde steeds minder."