Eredivisie-degradant blijft wankelen: Pas dan willen we het geld op de rekening
Brabanders blijven hard werken aan financiële situatie

Eredivisie-degradant blijft wankelen: "Pas dan willen we het geld op de rekening"

08-12-2014 20:17
6

Supporters van RKC Waalwijk maken een ontzettend moeilijke periode door. Na de degradatie van vorig seizoen staat de Brabantse ploeg in de Jupiler League stijf onderaan en de financiële problemen zijn nog allerminst een halt toegeroepen.

Op korte termijn heeft RKC nog 200.000 euro nodig aan nieuwe inkomsten om het seizoen te kunnen afmaken. Dit bedrag moet binnengehaald worden via obligaties, wat al vier ton heeft opgeleverd. Algemeen directeur Remco Oversier meldt dat het opgehaalde geld bij een notaris is gestort en dus niet bij de club zelf.

"We willen het geld pas op onze rekening hebben als we die zes ton hebben bereikt. Wanneer we dat bedrag binnen hebben is dat voor ons een bewijs dat RKC toekomstbestendig is. Halen we dat bedrag niet, dan moet je concluderen dat er simpelweg niet genoeg draagvlak is in de regio Waalwijk voor RKC", legt Oversier uit aan Voetbal International.

De beleidsbepaler zegt optimistisch te zijn over het realiseren van deze doelstelling, al rekent hij nog nergens op. Wel zal er sowieso een bezuinigingsronde plaatsvinden in Waalwijk. Daarbij blijven de werknemers van RKC behouden.