'Gerrard ook als trainer niet terug bij Liverpool': Hij weet dat het ooit stopt
Gerrard vertrekt naar de Verenigde Staten

'Gerrard ook als trainer niet terug bij Liverpool': "Hij weet dat het ooit stopt"

04-01-2015 12:30

Steven Gerrard zal voorlopig geen trainer worden bij Liverpool. De Engelse middenvelder vertrekt na dit seizoen naar de Verenigde Staten en maakt geen doorstart als coach.

Gerrard bleef Liverpool zijn gehele carrière trouw, maar vindt het op 34-jarige leeftijd genoeg geweest. Hij slaat zijn vleugels uit en wil na de huidige jaargang in de Verenigde Staten voetballen. Liverpool heeft de middenvelder ook geen aanbieding om na zijn carrière in de trainersstaf van de club te komen. "We hebben het er niet eens over gehad, omdat Steven geen trainersdiploma's heeft'', wordt coach Brendan Rodgers door De Telegraaf geciteerd. ''Daarnaast is hij geen type dat blind het trainersvak in wil stappen."

Rodgers denkt ook niet dat Gerrard al bezig is met trainer zijn en voorlopig wil blijven voetballen. "Hij wilde puur op zijn voetbalkwaliteiten beoordeeld worden. Steven denkt ook nog als voetballer en zal zijn loopbaan ook eerst als sporter voortzetten, voordat hij over een eventuele carrière als trainer zal nadenken", weet de Noord-Ier. "Hij weet dat het ooit stopt, maar hij heeft nog genoeg tijd om te denken over een eventuele rol als coach."