'Wonderkind is transferprioriteit van Van Gaal; verdediger van 42 miljoen plan B'
Van Gaal heeft zijn oog laten vallen op Marquinhos en Laporte

'Wonderkind is transferprioriteit van Van Gaal; verdediger van 42 miljoen plan B'

15-01-2015 09:48
4

Manchester United-manager Louis van Gaal is hard op zoek naar defensieve versterkingen. In de zoektocht naar verdedigers zijn de Engelsen nu gestuit op het Braziliaanse toptalent Marquinhos van Paris Saint-Germain.

Bij PSG moet de talentvole Braziliaanse centrumverdediger Thiago Silva en David Luiz vaak voor zich dulden. Desondanks speelde Marquinhos dit seizoen al tien competitiewedstrijden mee als basisspeler. Tweemaal viel hij in.

Het is mede daarom moeilijk voor te stellen dat de Mancunians daadwerkelijk een goede kans maken om Marquinhos in te lijven, meldt het Franse Le 10 Sport. In de zomer waagde ook FC Barcelona al een poging. Toen kon Nasser Al-Khelaifi, president van PSG, de potentiële topverdediger overtuigen om bij PSG te blijven.

De transfer van Marquinhos naar United zou voor Van Gaal prioriteit nummer één zijn. Voor het geval dat Man U er niet in slaagt Marquinhos aan te trekken, ligt er ook een ander plan. Aymeric Laporte van Athletic Bilbao staat namelijk als tweede naam op het wensenlijstje van United, dat al een bod van dertig miljoen uitbracht. Laporte, ook gevolgd door Chelsea en Arsenal, heeft naar verluidt een gelimiteerde transfersom van 42 miljoen euro in zijn contract laten opnemen.