Bijna-wereldkampioen Stekelenburg grijpt geringe kansen stevig beet: Dik tevreden
Doelman toont zich in Franse bekertoernooien en loodst AS Monaco naar halve finale

Bijna-wereldkampioen Stekelenburg grijpt geringe kansen stevig beet: "Dik tevreden"

15-01-2015 11:11
4

Maarten Stekelenburg mag zich al enige tijd geen eerste doelman meer noemen, want ook bij AS Monaco houdt hij de bank warm. In de twee Franse bekertoernooien laat de voormalig Ajacied zich wél zien. Woensdag hield 'Steek' opnieuw de nul.

In de Coupe de la Ligue kreeg Stekelenburg voor het eerst de kans zich te tonen. Tijdens de penaltyserie tegen Olympique Lyon stopte hij een strafschop. In de twee daaropvolgende bekerwedstrijden tegen Olympique Nimes (Coupe de France, 2-0) en Guingamp (woensdag in de Coupe de la Ligue, 2-0) hield de keeper de nul.

Mede door het goede optreden van Stekelenburg staat AS Monaco nu in de halve finale. "Het is geweldig om weer de nul te houden'', reageert de 32-jarige Stekelenburg op de website van makelaarskantoor Wassermann. "Je doet het als team en als het dan lukt om geen tegengoals te incasseren, groeit het vertrouwen natuurlijk."

"Over mijn eigen prestaties kan ik ook dik tevreden zijn", vervolgt de goalie. "Het ging weer lekker en ik ben blij dat we weer een ronde verder zijn. We waren duidelijk de betere ploeg, maar we hadden ons overwicht wel sneller in een tweede treffer moeten uitdrukken. Het duurde wel erg lang voor onze tweede goal viel. Op de overwinning valt in elk geval niks af te dingen. We zijn nu nog maar twee wedstrijden verwijderd van een echte prijs.'"

Stekelenburg blonk op het WK 2010 nog uit namens Nederland. De Haarlemmer was één van de beste doelmannen tijdens het toernooi in Zuid-Afrika, waar Oranje in de finale nipt verloor van Spanje (1-0 in de verlenging). Een jaar later ging hij naar AS Roma, waar het langzaam bergafwaarts ging met zijn loopbaan. Via Fulham belandde Stekelenburg afgelopen zomer bij Monaco.