In het kort: UEFA buigt zich over Feyenoord, opvolger voor Zola

In het kort: UEFA buigt zich over Feyenoord, opvolger voor Zola

09-03-2015 22:20
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

UEFA beoordeelt verklaring Feyenoord
De UEFA bekijkt op 19 maart de schriftelijke verklaring die Feyenoord heeft ingediend naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de Europa League-wedstrijd in De Kuip tegen AS Roma. De Rotterdamse club krijgt daardoor niet de kans om een mondelinge toelichting te geven. De verwachting is dat Feyenoord een flinke geldboete zal ontvangen van de Europese voetbalbond.

Opvolger voor Zola
Cagliari heeft al na tweeënhalve maand weer afscheid genomen van trainer Gianfranco Zola. De Italiaanse voetbalclub, die tegen degradatie uit de Serie A vecht, ontsloeg de op Sardinië geboren oud-international maandag ,,met bezwaard hart''. Zdenek Zeman werd teruggehaald om het seizoen alsnog af te maken.

Zola, die zijn carrière als actief voetballer afsloot bij Cagliari, trad in december in dienst als opvolger van de 67-jarige Zeman. Sindsdien haalde hij met zijn team slechts acht punten uit tien wedstrijden. De laatste drie duels gingen verloren. Toen Zeman weg moest als coach bezette de Sardijnse ploeg nog de zeventiende plaats. Die betekent straks lijfsbehoud. Cagliari heeft nu vier punten achterstand.

Modric kan half uurtje meedoen
Luka Modric zal dinsdag in het Champions League-duel tussen Real Madrid en Schalke 04 zijn rentree maken. De Kroatische middenvelder was bijna vier maanden uitgeschakeld door een spierscheuring in de linkerliesstreek. Real-coach Carlo Ancelotti deed maandag op de persconferentie al de belofte dat Modric dertig minuten mee zal spelen.

Clubicoon moet na 76 dagen weg

Cagliari heeft al na tweeënhalve maand weer afscheid genomen van trainer Gianfranco Zola. De Italiaanse voetbalclub, die tegen degradatie uit de Serie A vecht, ontsloeg de op Sardinië geboren oud-international maandag 'met bezwaard hart'. Zola, die zijn carrière als actief voetballer afsloot bij Cagliari, trad in december in dienst als opvolger van Zdenek Zeman. Sindsdien haalde hij met zijn team slechts acht punten uit tien wedstrijden. De laatste drie duels gingen verloren. Volgens de Italiaanse media wordt overwogen Zeman terug te halen om het seizoen af te maken.

PSV verlost van complex
PSV kampte de laatste jaren met een uitcomplex, maar dit seizoen is alles anders. De Eindhoven presteren fantastisch op vreemde bodem. In dertien duels pakte de ploeg van trainer Phillip Cocu al 31 punten en dat is meer dan de afgelopen vier seizoenen in zeventien uitduels. PSV won zaterdag met 0-3 van Go Ahead Eagles in Deventer en dat betekende alweer de zesde uitzege in de Eredivisie op rij. Vorig seizoen keerde de Eindhovense koploper nog zeven uitduels op rij met een verlies huiswaarts.

Veltman verhuist
Joël Veltman heeft een nieuwe zaakwaarnemer. De 23-jarige verdediger van Ajax is vertrokken uit de stal van Winnie Haatrecht en sluit zich aan bij Wasserman Netherlands Management, dat onder leiding staat van Rob Jansen. "Erg leuk. Ik ben blij dat ik me heb aangesloten bij zo'n gerenommeerd kantoor. Naar de samenwerking kijk ik erg uit." Heel druk zal het management het voorlopig niet krijgen met Veltman. De mandekker deed onlangs de toezegging nog zeker een jaar in Amsterdam te blijven.