Real laat geen spaan heel van opponent; liefst vijf treffers van Ronaldo: 9-1
Grootste overwinning van Real Madrid sinds 1967

05-04-2015 13:52
4

Real Madrid heeft zich zondag voor eigen publiek uitgeleefd tegen Granada. Onder aanvoering van Cristiano Ronaldo, die al in de eerste helft een hattrick produceerde, speelde de Spaanse topclub de degradatiekandidaat helemaal zoek: 9-1.

Het betekende de grootste overwinning van Real Madrid sinds 1967. Ronaldo maakte vijf doelpunten, waarmee de Portugees zijn totaal dit seizoen in de Primera División opvoerde naar 36. De wereldvoetballer van het afgelopen jaar heeft de eerste plaats op de topscorerslijst daarmee weer overgenomen van Lionel Messi, die op 32 staat.

Het duurde tot de 25e minuut voordat de toeschouwers in Santiago Bernabéu voor het eerst konden juichen. Nadat Gareth Bale de score had geopend, maakte Ronaldo binnen acht minuten drie doelpunten. Het betekende zijn 24e hattrick in de Primera División, evenveel als Messi. In de tweede helft liep de score verder op, door Karim Benzema (twee), Ronaldo (twee) en een eigen doelpunt van Diego Mainz. Voor Ronaldo was het de eerste keer dat hij vijf doelpunten in een wedstrijd maakte. Bij een achterstand van 7-0 redde Robert Ibañez de eer van de bezoekers.

Bij De Koninklijke maakte James Rodriguez, de Colombiaanse topschutter van het WK, zijn rentree na twee maanden blessureleed. Rodriguez mocht van trainer Carlo Ancelotti in de basis beginnen en werd na een uur gewisseld. Met de klinkende zege verkleinde Real Madrid de achterstand op koploper FC Barcelona weer tot één punt. De Catalanen gaan zondagavond op bezoek bij Celta de Vigo. Atlético Madrid won zaterdag al met 2-0 bij Córdoba en nestelde zich daardoor op de derde plek, zes punten achter Barça. (ANP)