'Newcastle zoomt na afzegging uit Frankrijk verder in op Nederlander van 14 miljoen'

'Newcastle zoomt na afzegging uit Frankrijk verder in op Nederlander van 14 miljoen'

19-06-2015 10:12

Newcastle United is druk bezig de selectie voor komend seizoen op peil te brengen. Bas Dost is een belangrijk transfertarget. Steve McClaren werkte in het seizoen 2010/2011 kortstondig bij VfL Wolfsburg, de huidige club van Dost.

De interesse van Newcastle voor de Nederlandse spits moet zeer serieus genomen worden, zo meldde het Algemeen Dagblad vrijdagochtend al. Ook het regionale Newcastle Chronicle is daarvan overtuigd. André-Pierre Gignac, die ook op de lijst stond op St. James' Park, is naar Mexico vertrokken. De focus gaat daarom volledig op Dost.

Ook Charlie Austin is een belangrijke kandidaat. De speler maakte bij het gedegradeerde Queens Park Rangers een ijzersterke indruk. Hij maakte liefst achttien treffers in de Premier League. McClaren zegt in de Newcastle Chronicle "heel, heel hard aan het werk te zijn" om ervoor te zorgen dat de selectie klaar is voor het nieuwe seizoen.

De vraagprijs van Dost bedraagt ongeveer veertien miljoen euro, terwijl Austin twintig miljoen moet opbrengen. Bild beschrijft dat McClaren contact heeft gezocht met zijn oude club Wolfsburg om te informeren naar Dost. "Hoe heeft hij zich ontwikkeld? Hoe is zijn karakter? Wat voor een type spits is het", zou hij hebben gevraagd.

Bij Newcastle wordt ondertussen druk vergaderd over de prioriteiten de komende weken. McClaren daarover. "Het was een goede, productieve week. Alles ziet er heel positief uit. Ik kan niet wachten op de start in juli."