De Tien: opvolgers voor Wijnaldum bij PSV

De Tien: opvolgers voor Wijnaldum bij PSV

23-06-2015 10:10
8

PSV houdt serieus rekening met een vertrek van middenvelder Georginio Wijnaldum. De clubleiding beraadt zich al op een opvolger, en wie weet staat deze wel in het onderstaande lijstje.

10. Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Ayoub is een vaste waarde bij FC Utrecht en is inmiddels al drie seizoenen actief in de Eredivisie. Ondanks zijn jonge leeftijd (20) heeft de middenvelder nu al een leidende rol in het team. Utrecht gaf eerder aan rekening te houden met een vertrek van Ayoub.

9. Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Evenals Drost verkeerde Ryan Thomas vorig seizoen in uitstekende vorm voor PEC Zwolle. Thomas is een vaste waarde in de ploeg van Ron Jans en gaf acht keer een assist. De Nieuw-Zeelander trof zelf drie keer doel in de Eredivisie. 

8. Jesper Drost (PEC Zwolle)
Jesper Drost is dit seizoen een van de sleutelspelers bij PEC Zwolle. Begin vorig seizoen werd de middenvelder al gelinkt aan PSV, maar die interesse werd nooit concreet. Misschien nu wel? Drost wordt ook in verband gebracht met AZ en Vitesse.

7. Renato Tapia (FC Twente)
Ondanks zijn knieblessure heeft Tapia een goed eerste seizoen gedraaid bij Twente en groeide hij uit tot een publiekslieveling. Met de financiële situatie van de Tukkers in acht genomen, lijkt het niet onlogisch dat de middenvelder noodgedwongen overstapt naar een andere club.

6. Miguel Veloso (Dinamo Kiev)
PSV werd eerder al in verband gebracht met Dinamo-middenvelder Veloso. De Portugees zag toentertijd een transfer wel zitten, maar Dinamo wenste niet mee te werken. Veloso was dit seizoen geen basisplaats gegund bij de club uit Oekraïne, dus misschien zit een transfer er dit keer wel in?

5. Lucas Piazon (Chelsea)
Lucas Piazon speelde dit seizoen op huurbasis bij Eintracht Frankfurt. Piazon, die onder contract staat bij Chelsea, wil niet meer terugkeren naar de Londense club en zoekt naar 'vastigheid'. Frankfurt lijkt de beste papieren te hebben, maar met een rol in de Champions League kan PSV de Braziliaan wellicht overtuigen.

4. Ibrahim Afellay (FC Barcelona - transfervrij)
Afellay kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Olympiakos. Hij mag transfervrij vertrekken bij Barcelona en wordt in verband gebracht met een overstap naar Stoke City. Zolang de deal echter nog niet is beklonken kan PSV altijd nog blijven hengelen naar de diensten van Afellay. 

3. Rai Vloet (Jong PSV)
In de eigen gelederen kan PSV een beroep doen op de twintigjarige Vloet. De aanvallende middenvelder, die al eerder uitkwam voor de hoofdmacht van PSV, speelt voor de beloften en scoorde dit seizoen vier keer in dertien wedstrijden.

2. Hakim Ziyech (FC Twente)
Hakim Ziyech was het voorbije seizoen dé man bij FC Twente. Ziyech scoorde dit seizoen dertien keer en was vijftien keer de aangever. Net als bij Tapia, speelt ook voor Ziyech de financiële situatie bij FC Twente een rol.

1. Davy Pröpper (Vitesse)
Davy Pröpper geldt als een van de creatieve centrale middenvelders van Vitesse. Pröpper, die goed was voor vijf doelpunten en vier assists, lijkt de gedroomde kandidaat en was eerder al in gesprek met de clubleiding van PSV.