Nieuwe club van Rekik stopt leegloop: defensief duo naar Frankrijk
Diarra tekent vier jaar, Manquillo gehuurd

Nieuwe club van Rekik stopt leegloop: defensief duo naar Frankrijk

24-07-2015 19:49
2

Olympique Marseille raakte deze zomer een karrevracht aan spelers kwijt. Karim Rekik, de afgelopen twee seizoenen door Manchester City verhuurd aan PSV, was tot op heden één van de weinige aanwinsten. Marseille is er nu in geslaagd om twee extra aankopen te presenteren. 

Lassana Diarra (rechts op de foto) en Javier Manquillo komen over van respectievelijk Lokomotiv Moskou en Atlético Madrid. De dertigjarige Diarra heeft een vierjarig contract ondertekend bij L'OM, Manquillo maakt in eerste instantie op huurbasis de overstap naar Zuid-Frankrijk. 

Verdedigende middenvelder is een bekende naam in de voetbalwereld. De Fransman verdedigde de clubkleuren van onder meer Arsenal, Chelsea en Real Madrid. Later kwam de voormalig international in Rusland uit voor Anzhi Makhachkala en Lokomotiv Moskou. Hij werd transfervrij binnengehaald door Marseille. 

Manquillo (21) is een veelbelovende back van Atlético. Afgelopen seizoen werd de jeugdinternational door de Madrilenen uitgeleend aan Liverpool. Dat werd geen succes. De Engelsen hadden de Spanjaard in eerste instantie voor twee jaar gehuurd, maar stuurden hem deze zomer terug naar zijn oorspronkelijke werkgever. 

Marseille raakte deze zomer behoorlijk wat spelers kwijt. Onder meer Giannelli Imbula, Dmitri Payet, André-Pierre Gignac, Rod Fanni en Andre Ayew vertrokken.