Moreno krijgt meer bijval: Het was geen tackle als die op Riedewald

Moreno krijgt meer bijval: "Het was geen tackle als die op Riedewald"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2015 om 14:29do 17-09-2015 om 14:29

Héctor Moreno was de gebeten hond na zijn tackle op Luke Shaw, waar de Manchester United-verdediger een dubbele beenbreuk aan over hield. De PSV'er werd echter gesteund door United-icoon Roy Keane en kan nu ook op bijval van FOX Sports-analist Arnold Bruggink rekenen.

"Het was een harde tackle, zeker, maar geen belachelijke overtreding", vindt Bruggink. "Onder die benoeming schaar ik bijvoorbeeld wel het inkomen van Stefan Schwab op Jaïro Riedewald tijdens Rapid Wien-Ajax. Die nam echt veel te veel risico en raakte zijn tegenstander frontaal."

"Moreno ging voor de bal, hij gleed alleen ook door op de benen van Shaw. Maar Moreno heeft nooit de intentie gehad om zijn tegenstander te blesseren. Soms heb je als speler het idee: 'nu even oppassen, want daar komt iemand inglijden'. Dan kun je opspringen. Shaw had die tijd niet meer, omdat hij op volle snelheid lag en Moreno ook. Heel ongelukkig", aldus Bruggink, die zich daarmee aansloot bij Keane.

Moreno keek donderdag zelf terug op het voorval tijdens de Champions League-ontmoeting. De verdediger voelt zich rot, maar nam nog geen contact op met Shaw op verzoek van United.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws