Naam Feyenoord besmeurd door verhit vluchtelingenprotest: 'Weer negatief'

Naam Feyenoord besmeurd door verhit vluchtelingenprotest: 'Weer negatief'

22-10-2015 17:38
9

Feyenoord heeft donderdag met stijgende verbazing gereageerd op een statement van de gemeente Steenbergen. Woensdag vaardigde de burgemeester een noodverordening uit, omdat Feyenoord-hooligans een protest tegen de komst van vluchtelingen wilden verstoren.

De gemoederen tijdens de bijeenkomst liepen hoog op, maar dat had niets te maken met Feyenoord. Een aantal belangstellenden droegen wel een shirt van de Rotterdamse club. "Dat protest heeft niks met voetbal te maken en dus is het helemaal niet relevant of ze voetbalsupporter zijn en zo ja van welke club. Als club kun je er ook niks mee, maar het vervelende is dat je naam wel weer negatief in het nieuws komt", reageert een woordvoerder van Feyenoord tegenover het Algemeen Dagblad.

Ook de Feyenoord Supporters Vereniging (FSV) is niet blij met de aantijgingen. "We hebben natuurlijk even nagevraagd of er sprake van was dat er supporters hier mee bezig waren, maar daar lijkt geen sprake van", zegt voorzitter Ron Smit. Feyenoord voegt nog toe: "Misschien zijn deze mensen met een Feyenoord-shirt ook wel lid van de ANWB of van de boekenclub, dat is net zo min relevant."