Oranje stuurt bericht naar plagend Duitsland: Er is niets grappigs aan

Oranje stuurt bericht naar plagend Duitsland: "Er is niets grappigs aan"

16-11-2015 07:01
14

Het Nederlands elftal zal dinsdag in Hannover hoe dan ook opnieuw met de neus op de feiten worden gedrukt. Er bestaat geen twijfel over dat de Duitse supporters de wonden openrijten met bijvoorbeeld het lied 'Ohne Holland fahr'n wir zur EM'. 

Bas Dost kijkt er niet naar uit, hij verwacht een vervelend begin van de wedstrijd. "Het wordt vervelend als ze daar straks 'ohne Holland' gaan zingen", zegt de spits in het Algemeen Dagblad. "Want ze vinden het wel heel erg leuk dat wij er niet bij zijn komende zomer. Maar wij zouden dat zelf ook doen, denk ik."

De rivaliteit tussen Duitsland en Oranje is van alle tijden. In Nederland klinkt steevast 'Schade, Deutschland, alles ist vorbei', in Duitsland zal het nu 'Ohne Holland fahr'n wir zur EM' zijn. "Dat vinden ze grappig, maar er is niets grappigs aan", aldus Jeffrey Bruma. "We gaan om de eer hoog te houden. Of ze weer gaan zingen? Ik denk dat het deze keer wel zal meevallen."

Dost denkt daar dus anders over. "Op de club wordt er ook weleens iets gezegd over het feit dat wij er straks niet bij zijn", vertelt de speler van VfL Wolfsburg. "Nee, eigenlijk vind ik dat geen humor. Het doet gewoon veel pijn dat je er niet bent op een groot toernooi. We moeten gewoon zorgen dat ze dat in 2018 niet meer kunnen zingen over Nederland."