Twente-talent gelooft in wederopstanding: Hopelijk is dit de ommekeer

Twente-talent gelooft in wederopstanding: "Hopelijk is dit de ommekeer"

14-12-2015 12:08
2

FC Twente boekte zaterdag eindelijk weer eens een overwinning in de Eredivisie. De ploeg van René Hake won met 2-1 van De Graafschap en hoopt dat de zege leidt tot een wederopstanding van de gevallen topclub.

"Hopelijk is dit een ommekeer. We hebben het geweldig gedaan na die rode kaart, bleven als collectief bij elkaar", vertelt verdediger Joachim Andersen aan De Telegraaf. De negentienjarige Deen debuteerde vorig jaar bij FC Twente en dacht mee te strijden om de bovenste plaatsen met zijn club. Het loopt nu heel anders. "Dat is lastig, maar ik zal er als een man moeten staan. Ook al ben ik pas negentien jaar. Ik heb er geen problemen mee om een spits kapot te maken. Die overtuiging moeten we blijven uitstralen."

Zijn verdedigingspartner Bruno Uvini looft eveneens de teamprestatie van FC Twente. "We hebben gevochten voor de club", stelt de publiekslieveling van de Enschedeërs. "Het zijn moeilijke, onzekere tijden, maar we hebben bewezen dat we een hecht team zijn. In deze situatie vind ik dat heel knap met zo'n jong team. Ik ben benieuwd naar onze persoonlijke cijfers, want iedereen heeft zich helemaal kapot gelopen", aldus de van Napoli gehuurde verdediger.

Trots overheerste bij Uvini, na de winstpartij op De Graafschap. "Bijna iedereen zal gedacht hebben dat we weer zouden verliezen. Op het veld dachten we daar anders over. Er kwam een bepaalde spirit in ons team. Alsof we zoiets hadden van: tot hier en niet verder. Daar mogen we trots op zijn", sluit de Braziliaan af.