Elftal van de Week: AZ, Twente en Roda voegen zich na topprestatie bij PSV

Elftal van de Week: AZ, Twente en Roda voegen zich na topprestatie bij PSV

01-02-2016 10:00
8

In een nachtmerrieweekend voor Feyenoord en Ajax kwam PSV bovendrijven als nieuwe koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren zijn samen met AZ, Roda JC en FC Twente hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Hidde Jurjus (De Graafschap)
Aan hem lag het niet, zaterdagavond in Eindhoven. De doelman van De Graafschap had een antwoord op een hele hoop PSV-pogingen, maar moest uiteindelijk toch vier keer vissen.

Martin Milec (Roda JC)
Kwam als zevende en voorlopig laatste versterking binnen in de winterse transferperiode. In het duel met Ajax was de Sloveens international in elk geval een schot in de roos. Had Younes in de zak.

Tommie Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Feyenoord ging voor de vijfde keer de boot in en wist zelfs niet tot scoren te komen in de eigen Kuip. Dat kwam mede door Beugelsdijk, die zich helemaal thuis voelde in de rol van auspützer.

Ridgeciano Haps (AZ)
Een TGV aan de linkerkant van AZ. De Alkmaarders lijken in de markt te zijn voor een nieuwe linksback, maar in deze vorm moet Haps een onbetwiste basisspeler zijn in het team van John van den Brom.

Felipe Gutierrez (FC Twente)
Speelde de eerste seizoenshelft met een zak aardappelen op zijn rug, maar lijkt die inmiddels van zich af te hebben geworpen. De aanvoerder van Twente scoorde, nam zijn ploeg bij de hand en liet Ziyech excelleren.

Davy Pröpper (PSV)
Weer trefzeker tegen zijn broertje Robin, dit keer met een geplaatst schot in de rechterhoek. Knap hoe Pröpper, die in de zomer overkwam van Vitesse, zich ontwikkelt bij de nieuwe koploper van de Eredivisie.

Markus Henriksen (AZ)
Kampte de laatste weken met een fikse griep, viel drie kilo af, maar had amper een minuut nodig om de score te openen namens AZ. De teller staat na achttien competitieduels op negen goals en drie assists.

Hakim Ziyech (FC Twente)
In wat misschien wel zijn laatste wedstrijd was voor FC Twente, scoorde Ziyech niet. Toch was hij opnieuw heer en meester op het middenveld en bezorgde hij FC Utrecht een zondag om snel te vergeten.

Luciano Narsingh (PSV)
Niet te stoppen in 2016. Narsingh trok zijn bloedvorm vrolijk door in het duel met De Graafschap, met een doelpunt en assist, en heeft nu vier duels op rij gescoord. Wat een wederopstanding!

Maecky Ngombo (Roda JC)
De supersub van Roda JC. Voor de tweede keer in drie dagen was de onbekende Ngombo de held van Kerkrade, nu door Ajax twee punten af te snoepen door een 'shit header' in de blessuretijd.

Arber Zeneli (sc Heerenveen)
Staat in Zweden te boek als de Messi van Elfsborg en in de Friese derby tegen Cambuur bleek waarom. Zeneli slalomde door de Leeuwarder verdediging en ramde de bal heerlijk in de kruising.