Van Leeuwen zet Twente-middenvelder in de etalage: 'Dat is moeilijk te vinden'

Van Leeuwen zet Twente-middenvelder in de etalage: 'Dat is moeilijk te vinden'

Gepubliceerd: vrijdag 11 maart 2016 om 14:07vr 11-03-2016 om 14:07

Ted van Leeuwen heeft een hoge pet op van Felipe Gutiérrez. De technisch manager van FC Twente vindt dat de Chileense middenvelder zowel binnen als buiten de lijnen een cruciale rol vertolkt bij de Tukkers. 

"Felipe bekleedt zijn rol als aanvoerder op een fantastische manier", aldus Van Leeuwen in gesprek met het Zuid-Amerikaanse medium La Tercera. "Hij heeft een sterk karakter en is een grote persoonlijkheid in de kleedkamer. Als hij spreekt, luistert iedereen. Hij helpt de jonge spelers in de selectie enorm."

De verwachting is dat Gutiérrez (25) komende zomer verkocht zal worden door het financieel geplaagde Twente. Van Leeuwen is er van overtuigd dat de international bij een grote club aan de slag gaat. "Hij is multifunctioneel en dat is een voordeel. (…) Hij heeft kwaliteiten die moeilijk te vinden zijn in de voetbalwereld", besluit Van Leeuwen, die niet wil vertellen of er al concrete belangstelling is voor de rechtspoot. Afgelopen winter werd de Chileen gelinkt aan enkele Italiaanse clubs. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij Gutiérrez goed genoeg voor een topclub?

Ja
73%
Nee
27%
(321 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws