Aston Villa-icoon werkt na leukemie in diepste geheim aan comeback

Aston Villa-icoon werkt na leukemie in diepste geheim aan comeback

26-04-2016 16:22
3

Stiliyan Petrov werkt aan een sensationele comeback als profvoetballer. De inmiddels 36-jarige Bulgaar moest drie jaar geleden een punt achter zijn carrière zetten vanwege acute leukemie.

Petrov speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan voor Celtic en Aston Villa. De middenvelder zou nu zijn rentree willen maken bij laatstgenoemde club, die onlangs degradeerde uit de Premier League. Petrov maakt momenteel deel uit van de technische staf van The Villans. "Ik heb besloten het weer op hoog niveau te willen proberen", zegt hij tegen The Birmingham Mail.

De 105-voudig international werkte de afgelopen achttien maanden in alle stilte aan een traject om weer fit te worden na de behandeling van zijn ziekte. "Mijn fysieke gesteldheid komt inmiddels weer in de buurt van het niveau dat ik had toen ik stopte. Dus laten we kijken waar dit eindigt", stelt Petrov. "Ik weet dat mensen een hoop vragen zullen hebben. En vooral een hoop twijfels. Maar ik geloof erin dat als je hard werkt, je steeds sterker wordt."

Petrov kwam op 24 maart 2012 voor het laatst in actie. Na afloop van die competitiewedstrijd met Arsenal klaagde hij over koorts, maar uiteindelijk werd leukemie vastgesteld. "Toen ik de schok eenmaal had verwerkt, heb ik het zo snel mogelijk geaccepteerd om te zorgen dat ik zo goed mogelijk zou herstellen", aldus de Bulgaar, die in de voorbereiding wil aansluiten bij Aston Villa.