Van de Looi krijgt doelstelling voorgeschoteld: 'Content als we daar eindigen'

Van de Looi krijgt doelstelling voorgeschoteld: 'Content als we daar eindigen'

28-05-2016 17:48
3

Willem II is blij met de aanstelling van Erwin van de Looi. De oefenmeester, die de afgelopen drie seizoenen aan het roer stond bij FC Groningen, zette afgelopen week zijn krabbel onder een meerjarig contract in Tilburg. 

"We hebben veel en lang met Erwin gesproken. En op basis van die gesprekken hebben we een heel goed gevoel bij hem gekregen. Twee dingen spraken ons vooral aan: de goede resultaten die hij de afgelopen jaren heeft neergezet bij FC Groningen", legt Willem II-directeur Berry van Gool uit aan Voetbal International. 

"En zijn, volgens ons, goede cv-opbouw. Erwin heeft de jeugd getraind, is assistent-trainer geweest en is langzaam doorgegroeid als hoofdcoach. (...) Ook het feit dat hij, ongeacht het niveau waarop we komend seizoen zouden spelen, wilde komen, was een pre."

Willem II hoopt komend seizoen met een begroting van tien miljoen euro te kunnen werken. "Op de financiële ranglijst van de Eredivisie staan we daarmee op de veertiende, vijftiende plaats. Als we met ons elftal ook op die positie eindigen, zijn we content. Bij de onderste drie wegblijven is ons doel", stelt Van Gool.