Vertrek uit Alkmaar: 'Denk daarom dat dit nu de perfecte stap is in mijn carrière'

Vertrek uit Alkmaar: 'Denk daarom dat dit nu de perfecte stap is in mijn carrière'

22-06-2016 13:12
1

Thom Haye (21) rondde eerder deze week zijn transfer naar Willem II af. In Tilburg tekende de middenvelder een contract voor twee jaar. Aan Voetbal International legt Haye uit waarom hij eigenlijk voor Willem II heeft gekozen. 

"Ik ben een gevoelsmens. De trainer (Erwin van de Looi, red.) heeft me aangegeven welke plannen hij met me heeft. Hij ziet voor mij een rol als aanvallende middenvelder weggelegd of een wat vrijere rol aan de linkerkant", aldus de jongeling. 

"Hoewel Willem II afgelopen jaar een moeizaam jaar kende, staat die club wel bekend om zijn voetballende gedachte. Ik denk daarom dat dit nu voor mij de perfecte stap is in mijn carrière. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan bij Willem II."

Haye kon ook verlengen bij AZ. Hij legde een aanbieding echter naast zich neer. "Eerst werd de optie in mijn contract niet gelicht in Alkmaar, vervolgens wilde de club toch met me door. Dat gaf me niet echt het gevoel van: AZ wil me écht houden. Hoewel ik nog steeds hele goede herinneringen heb aan mijn tijd in Alkmaar, was dat voor mij wel het signaal dat ik liever elders ging kijken."