Update: Cambuur legt voormalig Ajacied voor twee seizoenen vast

Update: Cambuur legt voormalig Ajacied voor twee seizoenen vast

05-09-2016 15:40
4

Danny Bakker tekent op korte termijn waarschijnlijk een tweejarig contract, met een optie voor nog een jaar, bij SC Cambuur. De middenvelder was op proef bij de Leeuwarder club en heeft volgens Ajax Showtime overtuigd.

Bakker speelde de voorbije twee jaren als contractspeler bij Jong Ajax, maar beleefde zijn doorbraak in het eerste niet. Hij kwam in de Jupiler League tot 55 officiële wedstrijden namens de beloften van de Amsterdammers, maar maakte zijn officiële debuut in het eerste van Ajax nooit.

In de voorbije maanden heeft de transfervrije speler ook contact gehad met Sparta Rotterdam en FC Twente. Concrete aanbiedingen kwamen daar niet uit voort. Bij Twente had het ook te maken met de financiële sores. Eerder wisten Damon Mirani, Damian van Bruggen, Aschraf El Mahdioui, Lerin Duarte, Nicolai Boilesen en Xavier Mous als transfervrije Ajax-spelers al een nieuwe club te vinden.

Update 15.40 uur: Cambuur heeft de komst van Bakker inmiddels bevestigd via de officiële kanalen. De 21-jarige middenvelder was al even op proef in Leeuwarden en 'heeft dermate veel indruk gemaakt dat hij een contract heeft afgedwongen', laat de Jupiler League-formatie weten. Bakker zette zijn handtekening onder een tweejarig contract.