Ajax 'wil geen spelers hoeven kopen': 'Dan hebben we precies wat we willen'

Ajax 'wil geen spelers hoeven kopen': 'Dan hebben we precies wat we willen'

Gepubliceerd: woensdag 7 september 2016 om 20:23wo 07-09-2016 om 20:23

De talenten van Ajax moeten zo goed en zo snel als mogelijk doorstromen naar het eerste elftal, om dure aankopen te voorkomen. Dat meent Dennis Bergkamp, assistent-trainer van Ajax 1 en trainer bij de jeugdopleiding van Ajax. 

"Binnen een club als Ajax moet je er ook voor zorgen dat de jeugd doorstroomt richting het eerste elftal", aldus Bergkamp tegenover Ajax TV. Bergkamp uitte eerder in Voetbal International nog kritiek op het systeem. De jeugdopleiding zou steeds meer een eiland worden. "Het moet allemaal soepeler gaan. De connectie tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding moet beter worden. Wat ik bedoelde met de kritiek is dat de connectie juist minder en minder werd. Dat proberen we zo snel en zo goed mogelijk te herstellen."

Uiteindelijk telt maar één ding: de kwaliteit in de Ajax-selectie zo hoog mogelijk krijgen. En als het even kan, zonder aankopen. "Op elk vlak in de jeugdopleiding moet duidelijk zijn wat wij verwachten van de spelers. Daar moeten we mee aan de slag gaan, zodat ze sneller en beter kunnen doorstromen. Dat is uiteindelijk de filosofie van de club: het zo snel mogelijk inpassen van jonge spelers. Dan hoeven we niet te kopen en dan hebben we precies wat we willen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws