Ik ging naar Duitsland om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal

"Ik ging naar Duitsland om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal"

Gepubliceerd: woensdag 14 september 2016 om 22:06wo 14-09-2016 om 22:06

Ryan Babel is op weg naar Deportivo La Coruna, en daarmee is hij toe aan zijn zesde werkgever. Kort was de 29-jarige aanvaller deze week terug bij Ajax, waar hij met de beloftenploeg mee mocht trainen. Met de NOS blikt Babel terug op zijn carrière.

Zijn loopbaan begon bij Ajax, waar hij in 2012 terugkeerde. Daarna speelde Babel voor Liverpool, 1899 Hoffenheim, Kasimpasa en Al Ain. Een echte voetbalnomade dus. "Liverpool was een unieke kans om naar de Premier League te gaan", legt Babel zijn eerste transfer uit. "Ik ging naar Duitsland (Hoffenheim, red.) om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal."

Zijn terugkeer bij Ajax was om diezelfde reden. "Maar dat mocht niet baten. Ik ben op het gevoel naar Turkije (Kasimpasa, red.) gegaan. Dat leek me leuk, want Shota Arveladze zat daar. Mijn vertrek naar de Emiraten (Al Ain, red.) was puur om het geld."

Van geen enkele transfer heeft Babel spijt. "Ik heb altijd mijn hart gevolgd, of het nu goed of slecht is uitgevallen. Dat kan gebeuren. Ik ben ook tevreden over Al Ain. Daar werd goed gevoetbald, en kwam ik in een kampioensploeg terecht. Ik had daar plezier, en was mooi meegenomen."

Lees ook: Babel al na twee dagen weg bij Ajax: Primera Division-ploeg keurt aanvaller

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws