Ongelooflijk groot talent. Het moet wel heel gek lopen als hij Oranje niet haalt

"Ongelooflijk groot talent. Het moet wel heel gek lopen als hij Oranje niet haalt"

24-10-2016 08:42
7

Jerry St. Juste maakt veel indruk bij sc Heerenveen, dat bijzonder goed presteert en keurig derde staat. De verdediger annex middenvelder wordt bij Studio Voetbal nu al in verband gebracht met Oranje, terwijl er ook een lans voor Terence Kongolo wordt gebroken.

Heerenveen heeft dit jaar een sterk team. "Die worden vierde dit seizoen, die gaan Europees voetbal halen", meent chef voetbal Arno Vermeulen van de NOS. "Maar St. Juste is echt fantastisch. Een ongelooflijk groot talent. Het moet wel heel gek lopen als hij het Nederlands elftal niet haalt."

"Hij heeft zoveel, het is zo'n goede voetballer met zoveel rust in zijn spel. Ongelooflijk jong ook nog", vervolgt Vermeulen. "Er komen veel goede jonge verdedigers aan in Nederland. Hij verdedigt met snelheid en inzicht. Een heel groot talent." Youri Mulder brengt de nodige nuance aan: "Ik weet niet of hij nu gelijk in het Nederlands elftal moet."

"Je moet hem eerst zien op een hoger niveau bij een topclub", zegt Mulder. Adriaanse vult aan: "Bij PSV of Ajax." Regi Blinker breekt juist een lans voor Kongolo: "Hij zit wel bij de selectie, maar als hij zo speelt… Ik weet dat hij liever centraal speelt, maar als hij op deze manier al wekenlang speelt, dan vind ik wel dat hij een kans moet krijgen. Dan pleit ik voor een plek in de basis bij Oranje voor hem."