Antonia licht 'schandalige' charge toe: Ik wil het nog één keer uitleggen

Antonia licht 'schandalige' charge toe: "Ik wil het nog één keer uitleggen"

12-11-2016 14:17
7

Jarchinio Antonia wil in gesprek met Voetbal International nog één keer uitweiden over zijn schandalige charge op Stefan Thesker (FC Twente) van een paar weken geleden. De Go Ahead Eagles-aanvaller werd voor twee duels geschorst vanwege een vliegende tackle, die direct rood opleverde. 

Tegen Feyenoord mocht Antonia afgelopen weekend weer meedoen. Tegen de Eredivisie-koploper tekende hij voor de winnende treffer. Veel voetbalfans zijn van mening dat Antonia eigenlijk niet op het veld had mogen staan. "Ja, dat begrijp ik wel. De actie tegen Thesker waarvoor ik rood kreeg, zag er op tv ook erg uit. Zeker in slowmotion", reageert de hoofdrolspeler.

"Ik wil het nog één keer uitleggen. Ik sprintte naar de bal, omdat Thesker hem eerst niet goed weg kreeg. Toen hij de bal alsnog wegschoot, sprong ik op om die te ontwijken, zijn been kwam onder me en ik landde erbovenop. De reacties op de beelden kan ik me voorstellen, maar iedereen die me kent, weet dat ik niet een type speler ben die zoiets expres doet. Ik heb hem geraakt, dus die twee wedstrijden schorsing snapte ik wel."

Bekijk ook: Antonia ontspoort: vreselijke charge op liggende Twente-verdediger