Adriaanse: 'Door geldgebrek krijgen eigen talenten de kans, dat pakt goed uit'

Adriaanse: 'Door geldgebrek krijgen eigen talenten de kans, dat pakt goed uit'

Gepubliceerd: dinsdag 13 december 2016 om 23:11di 13-12-2016 om 23:11

Co Adriaanse kan het huidige succes van FC Twente niet los zien van de bijdrage die de drie huurlingen van Manchester City dit seizoen hebben geleverd. Met name Bersant Celina en topscorer Enes Ünal (foto) presteren uitstekend bij de Tukkers, die na zestien speelrondes in de Eredivisie op een verdienstelijke zevende plaats prijken. 

"René Hake levert een opmerkelijke prestatie met FC Twente. Maar die kan niet los worden gezien van de drie huurlingen van Manchester City voorin, die door Ted van Leeuwen zijn binnengebracht. Zonder dit trio had FC Twente niet zo hoog gestaan", vertelt Adriaanse aan Voetbal International. Naast Celina en Ünal wordt ook Yaw Yeboah door City gestald bij Twente. 

"Verder zie je bij die club hetzelfde als eerder bij Feyenoord. Door geldgebrek krijgen eigen talenten eerder de kans en dat pakt heel goed uit", vervolgt de oud-trainer van de formatie uit Enschede. "Dat van al deze spelers een goede eenheid is gemaakt, is wél de verdienste van Hake. Ze hebben echt een paar heel goede wedstrijden gespeeld."

Poll

Moet Twente vasthouden aan Hake als trainer?

(246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws