Bij Ajax ben ik hem ook een keer tegengekomen toen ik daar nog speelde

"Bij Ajax ben ik hem ook een keer tegengekomen toen ik daar nog speelde"

07-01-2017 12:54
1

De botsing tussen Jaap Stam en Alex Ferguson was deze week helemaal hot in Engeland. Als manager bij Reading treft Stam zaterdag Manchester United in de FA Cup. Zelf denk Stam liever terug aan de glorietijden met Ferguson.

Als speler botste Stam met Ferguson, die hem verkocht aan Lazio. "Ik maak er helemaal geen probleem van. Maar iedereen wil dat verhaal oprakelen, ik heb er geen behoefte aan", geeft Stam aan in De Telegraaf.

Stam vervolgt: "Iedereen vergeet dat ik ook veel aan Sir Alex te danken heb. Híj haalde mij naar United, híj schonk me al zijn vertrouwen, híj was de man die me altijd liet spelen. Mede dankzij hem ben ik een speler in de top van de wereld geworden. En daar ben ik hem heel dankbaar voor."

De robuuste verdediger van weleer zal Ferguson zaterdagmiddag ongetwijfeld treffen. "We hebben elkaar sinds die tijd bij United al een paar keer gezien. Op die momenten is het ook goed. We zitten geen half uur samen op een bank, gewoon een korte babbel. Zelf ben ik voor een officiële wedstrijd nooit terug geweest bij United, alleen voor een paar liefdadigheidswedstrijden met oud-profs en artiesten. Bij Ajax ben ik hem ook een keer tegengekomen toen ik daar nog speelde."

Manchester United en Reading trappen zaterdagmiddag om 13.30 uur af op Old Trafford. 

Lees ook: Stam kraakt media na zoveelste Ferguson-vraag: "Ik word er moe van en hij ook"