Stam kraakt media na zoveelste Ferguson-vraag: Ik word er moe van en hij ook

Stam kraakt media na zoveelste Ferguson-vraag: "Ik word er moe van en hij ook"

05-01-2017 12:55
12

Jaap Stam is klaar met alle vragen over zijn verleden bij Manchester United. Zaterdag neemt de oefenmeester van Reading het op Old Trafford op tegen zijn oude club.

In 2001 vertrok de Nederlander bij United, volgens vele media na een akkefietje met toenmalig trainer Sir Alex Ferguson. Die verhalen laaien weer op, nu Stam voor zijn rentree op Old Trafford staat. "Ik word er moe van en Ferguson wordt er moe van", luidt de duidelijke reactie van Stam tegenover de BBC. "En United wordt er soms misschien ook wel moe van. Als ik met de media praat krijg ik soms wéér de vraag over wat er gebeurd is. Dan probeer ik een normaal antwoord te geven, maar ze vinden altijd een manier om het weer spectaculair te maken."

"Ik focus me niet op wat er toen gebeurd is en ook niet op wat er in de kranten staat", aldus Stam. "Het wordt geen emotionele terugkeer in de zin van dat ik ga staan huilen. Het is mooi om terug te keren. Ik houd van de club, van de fans en ik heb er een geweldige tijd gehad. Maar deze wedstrijd draait niet om mij, maar om Reading dat tegen United speelt", besluit Stam. Het duel begint zaterdag om 13.30 uur.