Dit was de ochtend: Vermeer verdringt Jones, interesse voor De Wijs en Vejinovic

Dit was de ochtend: Vermeer verdringt Jones, interesse voor De Wijs en Vejinovic

09-01-2017 12:00
3

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

De Boer zet PSV en Feyenoord uit zijn hoofd: "Lager heb ik niet in mijn hoofd"
Frank de Boer is Ajax nog lang niet vergeten. De oefenmeester werd na zijn vertrek bij de Amsterdammers trainer van Internazionale, waar hij inmiddels is ontslagen. Hij kijkt desgevraagd naar het spel van Ajax onder de nieuwe trainer Peter Bosz. "Hoe ik ernaar kijk? Ik kijk met heel veel plezier naar Ajax", aldus De Boer, die rustig wacht op een nieuwe uitdaging: "Ajax is toch het allerhoogste. Lager heb ik niet in mijn hoofd. Voor PSV en Feyenoord is Ajax nog te vers." (De Telegraaf)

'Van Bronckhorst wijzigt toch en kiest in tweede seizoenshelft voor Vermeer'
Volgens het Algemeen Dagblad lijkt het 'een feit' dat Kenneth Vermeer in de tweede seizoenshelft weer plaatsneemt onder de Feyenoord-lat. De ochtendkrant schrijft dat Brad Jones naar alle waarschijnlijkheid weer plaats moet gaan nemen op de reservebank. Onlangs gaf trainer Giovanni van Bronckhorst nog aan dat hij niets aan zijn elftal wilde wijzigen, omdat er anders een verandering in de hiërarchie zou plaatsvinden. Van Bronckhorst lijkt echter een basisplaats voor Vermeer in gedachten te hebben, hoewel de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Roda JC waarschijnlijk nog te vroeg komt voor de bijna herstelde doelman. (Algemeen Dagblad)

Transfer voor De Wijs 'zo goed als rond'
Jordy de Wijs vertrekt zo goed als zeker op huurbasis naar Excelsior. Dat laat de verdediger van PSV zelf weten in gesprek met De Telegraaf. De Wijs hoopt in Kralingen aan zijn minuten in de Eredivisie te komen. "Het is zo goed als rond", aldus De Wijs. "Ik ben eraan toe om in de Eredivisie te gaan spelen. Het is wachten op toestemming van PSV. Het liefst ga ik er zo snel mogelijk heen." Mogelijk moet De Wijs nog even geduld hebben, aangezien PSV en Excelsior aanstaande zaterdag tegen elkaar spelen. Volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV de deal tot na die wedstrijd uitstellen: "De club wil tegenstanders niet sterker maken dan ze zijn." (De Telegraaf / Eindhovens Dagblad)

Chinese club haalt na Hulk en Oscar ook Europees kampioen op voor miljoenen
Ook Ricardo Carvalho is verleid door de Chinese miljoenen van Shanghai SIPG. Na eerdere transfers van de Brazilianen Oscar en Hulk heeft de Chinese club opnieuw een grote naam aan zich weten te binden. Voor Ricardo Carvalho heeft men echter minder diep in de buidel hoeven te tasten dan voor de twee Zuid-Amerikanen. De 38-jarige verdediger werd afgelopen zomer met Portugal nog Europees kampioen, maar zat sinds zijn vertrek bij AS Monaco enkele maanden zonder club. (Twitter: @TheAFCCL)

'Feyenoord kan overbodige Vejinovic slijten aan Spaanse degradatiekandidaat'
Een nieuwe transferoptie voor Marko Vejinovic dient zich maandag aan. Sporting Gijon overweegt om de middenvelder van Feyenoord op huurbasis over nemen in januari. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Marca. Gijon strijdt tegen degradatie en zou dringend op zoek zijn naar een buitenlandse aanwinst, die er meteen kan staan. De 26-jarige middenvelder zou in die profielschets passen. Vejinovic werd eerder deze transferperiode met Roda JC, ADO Den Haag en Lazio Roma in verband gebracht. (Marca)